top of page

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ АСОЦІАЦІЇ СТОМАТОЛОГІВ УКРАЇНИ

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ АСОЦІАЦІЇ СТОМАТОЛОГІВ УКРАЇНИ

Щороку Асоціацією стоматологів України під егідою Всесвітньої федерації стоматологів (FDI) проводиться Міжнародний день здоров’я порожнини рота.

Вперше Асоціація стоматологів України підтримала ініціативу FDI щодо проведення Міжнародного дня здоров’я порожнини рота в Україні в 2008 році.

Метою проведення такого заходу є звернути увагу людей на стан здоров’я порожнини рота, методи профілактики стоматологічних захворювань, засоби індивідуальної гігієни.

Всесвітньою федерацією стоматологів (FDI) заплановано проведення 20 березня 2015 року Міжнародного дня здоров’я порожнини рота в усіх країнах світу під гаслом «Посмішка протягом життя». Всесвітня організація охорони здоров’я у співпраці з Всесвітньою федерацією стоматологів звертає увагу світової спільноти на проблеми карієсу, його значну поширеністю серед населення всього світу, а також пов’язані з цим захворюванням чинники ризику – надмірне вживання цукру. Підвищений вміст цукру в фактичному раціоні харчування негативно впливає не тільки зростання карієсу, а також на такі системні захворювання як ожиріння, цукровий діабет. Заходи профілактики, що проводять стоматологи, відіграють значну роль не тільки в попередженні стоматологічних захворювань, а й системних хвороб – серцево-судинні захворювання, діабет, рак, хронічні обструктивні захворювання легень. Ці положення знайшли своє відображення у спільних документах FDI та ВООЗ.

20 березня 2015 року Асоціація стоматологів України при підтримці Всесвітньої федерації стоматологів проводить Міжнародний день здоров’я порожнини рота під гаслом «Посмішка протягом життя», що відбудеться рамках запланованої міжнародної науково-практичної конференції «Інноваційні технології в сучасній стоматології» в м. Івано-Франківськ 20 березня 2015 року.

Оргкомітет з підготовки до святкування запрошує до співпраці фірми, виробники стоматологічної продукції. Заявки щодо участі, пропозиції, плани заходів фірм в співпраці з АСУ прохання надсилати до офісу АСУ.

Заходи підготовки АСУ до проведення Міжнародного дня здоров’я порожнини рота:

Проведення прес-конференції в рамках міжнародної науково-практичної конференції «Інноваційні технології в сучасній стоматології»

Співпраця з МОЗ України, з головними спеціалістами та Координаційною Радою МОЗ України по вивченню сучасного стану здоров’я та стоматологічної допомоги населенню України та підготовки програми профілактики стоматологічних хвороб.

Підготовка циклу публікацій в стоматологічних фахових виданнях:

про стан здоров’я населення України;

про сучасні методи профілактики основних стоматологічних захворювань;

про стан наукових розробок для поліпшення здоров’я населення України.

Підготовка циклу лекцій спеціалістів-стоматологів для населення України на радіо та телебаченні:

про основні захворювання порожнини рота;

про сучасні методи лікування та профілактики основних стоматологічних захворювань.

Проведення уроків гігієни в дошкільних та шкільних навчальних закладах із залученням лікарів-інтернів II року навчання.

Підготовка циклу публікацій в газетах та журналах здоров’я:

про основні захворювання порожнини рота, їх прояви, лікування та профілактика

сучасні методи профілактики стоматологічних хвороб.

Президент Асоціації

стоматологів України, М.М. Угрин

Генеральний секретар АСУ,

професор І.П. Мазур

Останні публікації
Архів
Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
bottom of page