top of page

Засідання Координаційної ради Асоціації стоматологів України з питань стоматології


Наша країна одужує і як будь-який одужання проходить різні стадії - є і процеси загострення, стресотерапіі- але головним залишається одужання!

Не стала винятком і медицина, а зокрема - Стоматологія. Вона досить давно володіє технікою самолікування! - І тепер однією з перших вступила в питання реформування своєї діяльності. Якийсь час назад ми всі були свідками досить гострого обговорення цього питання в ФБ, стоматологи збиралися і на раз особисті форуми, проводили анкетування та жорстко сперечалися! Ось і на Координаційній Раді (30.06.16), почали надходити питання про реформування- перше зниження напруження пристрастей сталося після вичерпного виступу Президента АСУ -Мирона Мироновича Угрина! Але в такому форматі - коли зібралися представники різних підрозділів Стоматологічної діяльності, це питання обговорювалося не багато - більше всередині однопрофільних підрозділів і у кожних з них були свої побоювання. Тут переконливим став виступ головного стоматолога МОЗ України, віце-президента АСУ - шановного професора Олексія Володимировича Павленко, який підтвердив необхідність реформ для країни і що реформу стоматології на сьогоднішній день не обговорює тільки лінивий і це чудово, тому що тільки в такому форматі ми самі можемо взяти участь, а не отримати той закон, який розроблять люди, що не мають відношення до стоматології - і ось це вже буде проблемою!

Дуже активно брали участь в обговоренні Люля Ігор Іванович - головний обласний стоматолог у Вінницькій області, Волосів Євген Віталійович -головний стоматолог Харківської області - вони висловили свої первинні побоювання і страхи перед змінами, але підтвердили необхідність і своєчасність такої роботи і свою готовність приєднатися до цієї роботи і внести свої пропозиції! Але дуже яскравим і пронизливим був виступ В'ячеслава Назаровича Сандуляк - голови Чернівецького відділення АСУ - людини небайдужої, що має багатий досвід, який бажає благополуччя стоматологічної галузі та людям, розповів про свої побоювання і великому бажанні вести життя на краще, приєднатися і підтримати реформування!

І як завершальний акорд - репліками із залу почали лунати фрази зі словами подяки Мирону Мироновичу і Олексію Володимировичу, за те що в цей складний кризовий час життя нашої країни, підняли таке непросте питання, що вимагає сил, мужності і невпинно продовжують котити його до успіху!

Останні публікації
Архів
Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
bottom of page