top of page

Стан та перспективи стоматологічної допомоги в Україні


11 травня управлінням охорони здоров’я облдержадміністрації та громадською організацією «Асоціація стоматологів України» проведено сумісне засідання «круглого столу» «про стан та перспективи стоматологічної допомоги в Україні». Участь у засіданні взяли представники координаційної ради ГО «АСУ», регіонального відділення ГО «АСУ» м. Миколаєва та Миколаївської області, заступник начальника управління охорони здоров'я Юрій Дячук, представники вищих медичних навчальних закладів, професійних стоматологічних асоціацій, а також медичні фахівці, науковці, експерти.

Під час засідання розглянуто питання щодо нормативно-правового забезпечення стоматологічної допомоги в Україні, ролі та завдання ГО «асоціації стоматологів України» в період реформування медицини в Україні. З доповіддю виступила президент ГО «АСУ», професор кафедри стоматології НМАПО ім. П.Л. Шупика Ірина Мазур. Вона поінформувала присутніх про впровадження протоколів діагностики і лікування стоматологічних захворювань на засадах доказової медицини: фармакоекономічні аспекти надання стоматологічної допомоги.

Обласний позаштатний стоматолог Анатолій Кобилянський доповів про стан стоматологічної допомоги в Миколаївській області, нормативно-правове забезпечення стоматологічної діяльності.

Основні питання, висунуті до дискусії: роль громадських організацій в реформуванні та правовому захисті професійної діяльності лікарів стоматологів, обговорення нагальних питань розвитку охорони здоров’я в регіоні та прийняття виважених висновків щодо вирішення проблемних питань тощо.

Останні публікації
Архів
Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
bottom of page