top of page

Перестало битись серце заслуженого лікаря України О.П. ВОЄВОДИ


Перестало битись серце відомого в Україні та за її межами лікаря-ортопеда, одного з піонерів вітчизняної імплантології, заслуженого лікаря України О.П.ВОЄВОДИ.


Олександр Павлович Воєвода народився 13 лютого 1942 року в селі Ягодинка нині Романівського району Житомирської області. Його дитячі та юнацькі роки пройшли у тяжкий повоєнний період.


У 1964 році Олександр закінчив стоматологічний факультет Київського медичного інституту і відразу ж – з 1 серпня 1964 року - приступив до роботи в Житомирській обласній стоматологічній поліклініці. Уже через 10 років Олександр Воєвода став провідним спеціалістом цього лікувального закладу і очолив його ортопедичне відділення.


Десь на зламі двох тисячоліть в Україні, як і в цілому у світі, почали набувати сили нові тенденції у протезуванні зубів. Як альтернатива знімним протезам прокладала собі дорогу така галузь медицини, як імплантологія. У вересні 2000 року газета «Житомирщина» опублікувала під рубрикою «Відрадні сенсації» репортаж «Унікальна операція», в якому описала новаторство лікаря-ортопеда О.П.Воєводи, фахівця з щелепно-лицьової хірургії В.К.Солдатова і зубного техніка В.Я.Дем’янчука. А невдовзі Олександр Павлович очолив житомирський осередок Асоціації імплантологів України.


Для тисяч вдячних пацієнтів, яким допоміг вдумливий і чуйний Лікар, передчасна кончина О.П.Воєводи стала тяжким ударом. Всі вони разом із рідними та близькими покійного глибоко сумують з приводу цієї непоправної втрати – для медичної науки і практики, для рідного Житомирського краю, для всієї України.


Нехай пухом тобі буде рідна українська земля, дорога і шанована Людино!

Останні публікації
Архів
Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
bottom of page