top of page

VIII Міжнародний медичний форум

25 - 27 квітня 2017 року в рамках VIII Міжнародного медичного форуму проходить Міжнародний Стоматологічний конгрес під егідою Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л.Шупика та Національної академії медичних наук України. 25квітня в ході Міжнародного Стоматологічного конгресу (ВЦ «Київ ЕкспоПлаза», вул. Салютна, 2-Б) відбувся симпозіум «Мультидисциплінарний підхід в лікуванні: принципи спадковості. Погляди різних спеціалістів на медичні проблеми», який зібрав лідерів та ведучих спеціалістів стоматології та медицини.

Зі словами привітання виступили народний депутат України, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я Сисоєнко І.В. та д.мед.н., професор, академік НАМН України, ректор Національної медичної академії післядипломної освіти імені П. Л. Шупика Вороненко Ю.В.

які наголосили про необхідність реформування медичної галузі та оновлення протоколів лікування.

Під час симпозіуму виступили ведучі вчені України, які є признаними авторитетами не лише в нашій країні, а й за кордоном. Питання взаємодії серцево-судинної системи та захворювань тканин пародонта і своїх виступах висвітлили Тодуров Б.М., д.мед.н., професор, заслужений лікар України, член-кореспондент Національної академії медичних наук України, директор Київського міського центру серця та Мазур І.П., д.мед.н., професор кафедри стоматології НМАПО імені П. Л. Шупика, президент ГО «Асоціації стоматологів України», оскільки бактеріємія, яка виникає при потраплянні пародонтопатогенів в кровоносне русло, спричинює не лише загострення хронічних захворювань в організмі людини, а й ураження серцево-судинної системи.

Про взаємодію стоматологічних захворювань та хвороб системних у своєму виступі розповів Шнайдер С.А., д.мед.н, професор, директор ДУ «Інститут стоматології та щелепно-лицевої хірургії НАМН України» та професор Дєньга О.В. Питання цукрового діабету як системного захворювання у своїх виступах розкрили Скиба О.В., д.мед.н, ДУ «Інститут стоматології та щелепно-лицевої хірургії НАМН України» та Процюк О.В.,к.мед.н., доцент кафедри сімейної медицини та АПД НМАПО імені П. Л. Шупика. Титова Т.А., к.мед.н., доцент кафедри сімейної медицини та АПД НМАПО імені П. Л. Шупика у своїй доповіді розповіла про головні аспекти діагностики та лікування головного болю, а Юнакова Н.М., к.мед.н., кафедра стоматології НМАПО імені П. Л. Шупика пояснила причини появи одонтогенного болю в практиці лікаря-стоматолога та методи його превенції. Про важливість та роль гігієни порожнини рота наголосила Хлєбас С.В., викладач ВУМСМО за фахом «Стоматологія» ІС НМАПО імені П. Л. Шупика. Решетняк О.В.,к.мед.н. під час своєї доповіді відповіла на питання чи є кандидоз порожнини рота стоматологічним захворюванням чи, все ж таки, проявом системного.

В ході заходу обговорювались різні аспекти цієї актуальної міждисциплінарної проблеми, відбувся обмін досвідом представників різних медичних галузей України, представлені нові наукові досягнення та запропоновані сучасні технології діагностики, лікування та профілактики. Практичні лікарі, наукові працівники, студенти виразили величезну вдячність за високий рівень організації, насичену програму та суттєву користь від даного заходу. Кожний учасник отримав сертифікат про підвищення кваліфікації з відповідною кількістю балів, а в кінці симпозіуму відбулася дискусія та вікторина, переможці якої отримали подарунки від повідних фармацевтичних компаній.

Останні публікації
Архів
Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
bottom of page