top of page

Інформація УКРІНФОРМ (мультимедійна платформа іномовлення України)

У Києві відбувся 4-й Національний стоматологічний конгрес «Мультидисциплінарний підхід в діагностиці, лікуванні та профілактиці стоматологічних захворювань», приурочений сторіччю формування української стоматологічної школи. В його роботі взяли участь представники вітчизняної та міжнародної науки, представники Верховної Ради України, адвокати, військовослужбовці, науковці та практики з різних регіонів країни, делегати Єдиної Казахстанської асоціації стоматологів.


Широкий спектр учасників свідчить про особливу увагу до реформування стоматологічної галузі нашої держави, досягнення високої якості надання стоматологічної допомоги, підкреслює важливість розвитку міжнародної співпраці в цій області.


Наукова програма відображає важливість міждисциплінарного та міжвідомчого підходу до організації стоматологічної служби.


Програма конгресу включала 9 різноманітних симпозіумів з актуальних проблем стоматології для лікарів стоматологів різних спеціальностей, а також проблем реабілітації військовослужбовців з ураженнями щелепно-лицевої ділянки під час проведення АТО на Донбасі.


Організатором Конгресу виступила Громадська організація «Асоціація стоматологів України» (АСУ), яка об’єднує лікарів-стоматологів, інших лікарів суміжних професій, а також спеціалістів з інших галузей знань, чия професійна діяльність пов’язана з проблемами стоматології. Перші зуболікарські школи в Україні було засновано наприкінці ХІХ сторіччя, в Одесі – у 1893 році, і лише через п’ять років – у Києві… Шість журналів, присвячених питанням стоматології видавалося до 1917 року на території Російської імперії.


Половина з них («Практическое зубоврачевание», «Зубоврачебный ежемесячник», «Зубоврачебный посредник») видавалися одеським товариством одонтологів… «Подібні, не відомі широкому загалу факти з історії української стоматології увійшли до «Золотих сторінок історії стоматології в Україні», підготовлених до сторічного ювілею української наукової стоматологічної школи, де висвітлено сторічний шлях формування та становлення наукових шкіл, продемонстровані практичні досягнення українських стоматологів», - повідомила Президент громадської організації АСУ, доктор медичних наук, професор, голова оргкомітету конгресу Ірина Мазур.


Останні публікації
Архів
Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
bottom of page