top of page

Обговорення проблем організації стоматологічної допомоги в комітеті Верховної Ради України

13 квітня відбулась значна подія для практичної охорони здоров’я, а саме стоматологічної допомоги.


Проблеми надання стоматологічної допомоги на первинному рівні, забезпечення гарантованого державного рівня надання стоматологічної допомоги певним категоріям населення України, організацію стоматологічної допомоги сільському населенню обговорювалися на високому рівні, а саме в комітеті з охорони здоров’я Верховної Ради України.


Під головуванням народних депутатів Верховної Ради – Богомолець О.В.. Мусія О.С., Сисоєнко І.В. організовано та проведено круглий стіл «Напрями розвитку системи організації стоматологічної допомоги в Україні».


З доповідями виступили лікарі – стоматологи, що працюють у галузі тривалий час. В ході заходу обмінювались досвідом, думками щодо майбутнього стоматології, доступності та пом’якшення впливу соціально-економічних чинників. Слова вдячності від стоматологічної спільноти Ользі Вадимівні Богомолець за послідовне відстоювання інтересів медичної та стоматологічної спільноти.


Конструктивний діалог, увага до різних поглядів та думок, підтримка стоматологів в обговоренні шляхів розвитку галузі – все це панувало в залі під час круглого столу. Протягом останнього року стоматологи плідно співпрацюють с комітетом з охорони здоров’я Верховної Ради України – на 4 Національному українському стоматологічному конгресі, на сумісних засіданнях щодо опрацювання законопроектів. І сьогодні, обговорення болючих тем стоматології, важливих не тільки для 26 тисячної стоматологічної спільноти, але і для українців, що отримають нашу допомогу.


Яким чином будуть працювати стоматологічні заклади, за якими принципами буде фінансування, якими будуть державні фінансові гарантії. Піднімалося питання лікарського самоврядування і депутат Верховної ради пан Мусій Олег Степанович дав вичерпні відповіді та роз’яснення щодо діяльності лікарського самоврядування в Україні – фактично медичного парламенту, який захищає права лікарів. Було організовано телетрансляцію по каналу «Рада», і кожен стоматолог міг долучитися до розмови.


Покладено початок конструктивного діалогу стоматологічної спільноти із фахівцями – медиками Верховної Ради України. І сподіваюсь на плідні результати! Дякую своїм колегам, що виступали з доповідями, долучилися до дискусії, і просто уважно слухали та знайшли час, щоб приїхали до Києва.


Сподіваюсь, що частинку тієї віри, що медицина буде зміцнюватися в Україні, до професії лікаря суспільство буде відноситися з повагою, кожен учасник круглого столу привезе в свої колективи! Дякую нашим шановним народним депутатам, що знайшли можливість і час заслухати і допомогти у вирішенні питань в стоматології!


Останні публікації
Архів
Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
bottom of page