top of page

Спільні рекомендації ДУ «Інститут стоматології та щелепно-лицевої хірургії НАМН України» і ГО «Асоці


Шановні колеги!


ГО «Асоціація стоматологів України» своїм листом №18-АСУ від 20 квітня 2020 року зверталась до Прем’єр Міністра України пана Шмигаля Д.А. та Міністра охорони здоров’я України пана Степанова М.В. щодо державної підтримки стоматологічної галузі, збільшення державного фінансування в комунальній сфері, де задіяно 16 852 спеціаліста, та зменшення податкового тиску на приватні заклади охорони здоров’я, де працює 8 079 стоматологів. Вчора оприлюднено Постанову Кабінету Міністрів України від 4 травня 2020 р. № 343 «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України», у відповідності до якої відновлено надання стоматологічної допомоги в закладах охорони здоров’я з 11 травня 2020 року.


В умовах поширення територією країн світу і України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, залишається високий ризик інфікування лікарів – стоматологів при виконанні своїх професійних обов’язків. В Постанові Кабінету Міністрів України не представлено рекомендації щодо особливостей надання стоматологічної допомоги в умовах пандемії і захисту лікарів та пацієнтів.


ГО «Асоціація стоматологів України» та ДУ «Інститут стоматології та щелепно-лицевої хірургії НАМН України» представляли стоматологічній громадськості спільні рекомендації (лист від 16.03.2020) щодо запроваджено протиепідемічних заходів та рекомендували надання лише невідкладної стоматологічної допомоги.




Останні публікації
Архів
Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
bottom of page