top of page

Міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі у ЛНМУ імені Данила Галицького зустрівся з мед

У рамках робочого візиту на Львівщину 30 січня 2015 року Міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі у Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького провів нараду з працівниками провідних медичних установ, під час якої було презентовано Стратегію реформи системи охорони здоров’я України.

На зустрічі були присутні високі гості – голова Львівської ОДА Олег Синютка та голова Львівської обласної ради Петро Колодій, депутати Верховної Ради України та обласних рад низки областей України, члени колегії облдержадміністрації, керівництво ЛНМУ імені Данила Галицького, Вчена рада, представники студентського колективу Університету, головні лікарі медичних закладів Львова та області, інтерни, представники різних ланок практичної медицини та ін. Стратегічною дорадчою групою під керівництвом Міністра було також запрошено представників з Києва, Івано-Франківська, Волині та Рівного.

Відкрив зустріч ректор ЛНМУ імені Данила Галицького, член-кореспондент НАМН України, заслужений працівник ВШ України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, доктор фармацевтичних наук, професор Борис Зіменковський, який привітав високих гостей та численну медичну громаду у стінах найстарішого вищого медичного навчального закладу України.

Міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі у своєму виступі окреслив першочергові кроки в рамках просування медичної реформи: передачу державних закупівель міжнародним організаціям, спрощення процесу перереєстрації ліків та виробів медичного призначення, переведення відомчих лікарень в єдину структуру тощо. «2015 рік стане підготовчим для проведення повномасштабної медичної реформи, — підкреслив Олександр Квіташвілі. — Наразі ми проводимо аудити лікарень, поліклінік, щоб мати чіткі розрахунки вартості послуг та дані про медичні заклади перед тим, як міняти систему. Але можу сказати одне — від медичної реформи виграють і лікарі, і пацієнти: пацієнти будуть захищені, адже частину грошей сплачуватимуть офіційно, а не в конверті, а лікарні отримають офіційний дохід, яким зможуть розпоряджатися», - констатував Олександр Квіташвілі. Міністр наголосив на тому, що важливим кроком реформування медичної галузі стане реформа фармацевтичного ринку.

Коментуючи новації Уряду в бюджетуванні галузі охорони здоров'я, Олександр Квіташвілі зазначив, що Держбюджет-2015 передбачає перерозподіл функцій між державним і місцевими бюджетами. Чимало уваги Міністр приділив питанню страхової медицини, яке, на його думку, є стратегічним завданням влади в Україні. Міністр запевнив, що перші результати реформи можна буде побачити вже до кінця року.

Відтак перед медичною елітою Львівщини було представлено Стратегію реформи медицини в Україні. Керівник групи розробників Стратегії Володимир Курпіта довів до відома присутніх основні завдання реформи, а також ті, які Міністерство охорони здоров'я запланувало виконати цього року, – здійснення аудиту програм та розробка генерального плану лікарень; реформування Міністерства та залучення до закупівлі медичних товарів та препаратів авторитетних міжнародних організацій на кшталт ЮНІСЕФ; дерегуляцію медичної галузі, тобто відміну зайвих ліцензій та спрощення процедури отримання дозволів тощо.

Перед медичною спільнотою з мультимедійною презентацією виступив також начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб, який розповів про необхідні зміни у медицині. Начальник Департаменту охорони здоров’я ЛОДА Богдан Чечотка висловив тверде переконання у тому, що реформу медичної галузі буде успішно втілено в життя. «Сьогоднішня зустріч показала, – повідомив він, – що і Міністерство охорони здоров’я, і місцева регіональна влада, зокрема Департамент охорони здоров’я, є абсолютними союзниками в проведенні реформи і дивляться в одному напрямку».

В обговоренні презентованої реформи системи охорони здоров’я України також взяли участь представники ЛНМУ імені Данила Галицького, зокрема академік НАМН України, член-кореспондент НАН України, д.мед.н., професор Дмитро Зербіно, Заслужений лікар України, доцент Мирон Угрин та ін., народні депутати, представники різних ланок практичної медицини Львівщини, інтерни, а також гості з інших областей.

Після наради відбувся брифінг Міністра охорони здоров'я України Олександра Квіташвілі для представників ЗМІ, участь у якому взяв і голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка.

Під час робочого візиту до Львову Міністр Олександр Квіташвілі ознайомився з роботою міського клінічного пологового будинку № 1 м. Львова та Львівського регіонального лікувально-діагностичного онкологічного центру, а також відвідав поранених із зони проведення антитерористичної операції, які перебувають у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону.

n020215_9.jpg
12_30.jpg
n020215_3.jpg
n020215_8.jpg

Останні публікації
Архів
Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
bottom of page