top of page

Вітаємо колег з почесною відзнакою за досягнення в розвитку стоматології України





9 жовтня 2020року в Національному медичному університеті імені О.О.Богомольця в урочисто вітали науково-педагогічний колектив стоматологічного факультету із сторічним ювілеєм!

Стоматологічна спільнота, об’єднана громадською організацією «Асоціація стоматологів України», привітала колектив Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, співробітників стоматологічного факультету із знаменним сторічним ювілеєм факультету!

Створення першого державного одонтологічного інституту у 1919 році в Києві, а згодом, у 1920 році приєднання на правах факультету до Інституту охорони здоров’я (нині – Національний медичний університет імені О.О. Богомольця) відкрило нову сторінку розвитку стоматології, як невід’ємної складової медичної галузі.

Історія стоматологічного факультету Національного медичного університету імені О.О. Богомольця за часом організації, становлення і розвитку збігається з історією формування Української наукової стоматологічної школи, становленням вищої стоматологічної освіти в Україні, якій передував досить тривалий період виділення, осмислення та інтеграції стоматології як розділу медицини.

Стоматологічний факультет є першою зіркою, що запалила сузір’я стоматологічних закладів освіти і науки Української наукової стоматологічної школи!

З нагоди святкування сторіччя стоматологічного факультету Національного медичного університету імені О.О. Богомольця за успіхи в організації та наданні висококваліфікованої медичної та стоматологічної допомоги, значні досягнення в розвитку освіти, успіхи у професійній підготовці висококваліфікованих медичних та стоматологічних кадрів, вагомий внесок в розвиток вітчизняної та світової науки,

Почесною відзнакою за досягнення в розвитку стоматології України, професіоналізм та милосердя «Орденом Святої Аполлонії», нагороджено

проректора, професора Канюру Олександра Андрійовича;

декана стоматологічного факультету, професора Біденко Наталію Василівну;

завідувача кафедри ортопедичної стоматології, професора Неспрядька Валерія Петровича;

завідувача кафедри терапевтичної стоматології, професора Борисенка Анатолія Васильовича.

Висловлюємо щирі слова подяки за невтомну працю, високий рівень наукових досліджень, високо фахову підготовку багатьох поколінь лікарів-стоматологів!

Бажаємо всьому науково-педагогічному колективу університету здоров’я, творчої наснаги, професійних здобутків та подальших успіхів в розбудові Української наукової стоматологічної школи!

Президент ГО «Асоціація стоматологів України»,

д.мед.н., професор І.П. Мазур

9 жовтня 2020 року

Comentários


Останні публікації
Архів
Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
bottom of page