top of page

Науково-практична конференція, 22 червня 2024 року, с. Банчени, Чернівецька область, медичний центр «Клініка Святого Луки»

«СУЧАСНІ АСПЕКТИ СТОМАТОЛОГІЇ: СТАНДАРТИ ТА КЛІНІЧНІ ПРОТОКОЛИ ДІАГНОСТИКИ, ПРОФІЛАКТИКИ ТА ЛІКУВАННЯ СТОМАТОЛОГІЧНИХ ХВОРОБ», науково-практична конференція, 22 червня 2024 року, с. Банчени, Чернівецька область, медичний центр «Клініка Святого Луки».

ГО «Асоціація стоматологів України» продовжує організацію зустрічей зі стоматологами в аудиторному форматі, адже за майже 5 років до лав стоматологічної галузі долучилася значна кількість молодих спеціалістів, зросли молоді науковці, лектори. І обмін як науковими досягненнями, так і практичними здобутками є важливою складовою роботи громадської організації.

Захід поєднав проведення епідеміологічного огляду дітей та людей різних вікових груп із спілкуванням зі стоматологами в рамках науково-практичної конференції.

Від стоматологічної спільноти, об’єднаною ГО «Асоціація стоматологів України», висловлюємо слова подяки команді професора Оксани Василівни Дєньги ДУ «Інститут стоматології та щелепно-лицевої хірургії НАМН України» за організацію епідеміологічного огляду дітей та дорослих щодо вивчення стану здоров’я ротової порожнини та впливу соціальних чинників, а саме особливостей харчування на тверді тканини зубів та пародонт. Сподіваюсь таке унікальне дослідження буде сприяти науковому обґрунтуванню рекомендацій щодо впливу раціону харчування, води, способу життя на стан здоров’я ротової порожнини. Чекаємо на результати дослідження, згідно яких буде побудована персоніфікована система профілактики для дітей, що знаходяться на вихованні Банченского Свято- Троїцького Монастиря. Саме тут вони знайшли прихисток для свого життя в умовах буремного воєнного стану, а ми лікарі - допомагаємо захистити їх стоматологічне здоров‘я.

В рамках науково-практичної конференції обговорювали питання комплексного підходу до профілактики стоматологічних хвороб (професор Оксана Дєньга), чинників ризику стоматологічної захворюваності дітей Буковини (професор Оксана Годованець). Згідно наукової програми розглянули питання лікування хворих на пародонтит (професор Ірина Мазур), ендодонтичного лікування зубів з несформованою верхівкою кореня (доктор філософії Віталій Рожко). Про особливості обстеження ортодонтичного хворого йшлось у доповіді доцента Ірини Скрипник, а раннього ортодонтичного лікування у спільній доповіді Тамари Неспрядько-Монборнь та Аліни Сірченко. На конференції розглянули питання щодо ортопедичного протоколу при протезуванні на дентальних імплантатах (к.мед.н. Віталій Парій). У другій половині освітнього заходу було організовано два майстер класи, а саме з питань роботи з мікроскопом в стоматології (доктор філософії Віталій Рожко) та використання сучасних інноваційних засобів в лікуванні початкового карієсу і некаріозних уражень (професор Оксана Дєньга).

Науково-практична конференція проходила в переддень свята Святої Трійці на мальовничих пагорбах Чернівецької області! Тож і конференцію назвали Свято-Троїцькою! Для учасників на початку заходу прозвучало зворушливе привітання піснею від дітей Банченського монастиря, що розчулило серця лікарів. Зі словами вітання до стоматологічної спільноти звернулися президент ГО «Асоціація стоматологів України» професор Ірина Мазур та очільниця відділу епідеміології та профілактики основних стоматологічних захворювань ДУ «Інститут стоматології та щелепно-лицевої хірургії НАМН України» професор Оксана Дєньга. Благословив на плідну роботу учасників конференції Епіскоп Клеопа. Модератором заходу була доктор філософії Людмила Гринкевич.

Серед учасників конференції переважала молодь, адже майбутнє стоматології саме за молодими фахівцями!

 

Цікаві доповіді, плідна дискусія та атмосфера фахової єдності панували в конференц залі клініки Святого Луки, де проходив захід. А під час кави брейк і святкового фуршету учасники мали змогу обмінятися власними клінічними спостереженнями, задати питання та неформально поспілкуватися з доповідачам, колегами. Кава, літні напої – узвар, сік, мохіто, частування гарячими та холодними закусками, свіжою випічкою, десертами та фруктами – все це було чудовим способом показати учасникам події свою турботу від організаторів заходу – клініки Святого Луки.

Під час епідеміологічного обстеження вивчали стан здоров’я ротової порожнини, генетичні маркери та структурно-функціональний стан кісткової системи. проводять наукові співробітники ДУ «Інститут стоматології та щелепно-лицевої хірургії НАМН України».


Обстеження стану здоров’я ротової порожнини у людей різних вікових груп.

Тісна співпраця стоматологічних наукових шкіл України в обстеженні дітей та дорослих.









Програма конференції


Comments


Останні публікації
Архів
Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
bottom of page