top of page

Міжнародні стандарти безперервного професійного розвитку лікарів – стоматологів в Україні

У 2018 році в України під егідою Міністерство охорони здоров’я України у відповідності до вимог та стандартів Європейської академії безперервної медичної освіти та безперервного професійного розвитку (European CME – CPD Academy) заплановано проведення навчальних семінарів у форматі телемосту зі стоматології в усіх регіонах України. Компанія «МедЕксперт», Національна медична академія післядипломної освіти імені П.Л. Шупика та ГО «Асоціація стоматологів України» вже п’ятий рік поспіль проводяться навчальні семінари в форматі телемостів в містах України.

Особливістю проведення освітніх заходів цього року є те, що лікарі – стоматологи будуть отримувати не тільки національні бали (зараховуються при проведенні атестації), але й міжнародні кредити (European CME – CPD Academy CME credits). Навчальні семінари у форматі телемосту проводяться на міжнародному рівні, відповідають українському законодавству, а саме Постанові КМУ «Про затвердження положення про систему безперервного професійного розвитку фахівців у сфері охорони здоров’я» від 28 березня 2018 року. Проведення освітніх заходів в стоматології дозволить фахівцям підвищувати стандарти професійної діяльності відповідно до потреб сфери охорони здоров’я.

Головною тематикою навчальних семінарів є «Імплементація міжнародних протоколів у стоматологічну практику», що край є актуальним для лікарів – стоматологів на сьогоднішній день. Провідні лектори України приймають участь у заході – професор Савичук Н.О., професоа Мазур І.П., професор Павленко О.В., професор Леоненко П.В., доцент Юнакова Н.М., викладач НМАПО імені П.Л.Шупика Хлєбас С.В., к.мед.н. Білозецького І.І.

З метою забезпечення високої якості освітнього заходу проведено акредитацію лекторів, що приймають участь в частині навчального семінару «Стандартизація стоматологічної допомоги як інструмент підвищення якості медичної допомоги» та їх лекцій на відповідність до вимог та стандартів Європейської академії безперервної медичної освіти та безперервного професійного розвитку.

2 березня 2018 проведено телеміст в м. Києві з підключенням міст Запоріжжя та Хмельницький. 30 березня лікарі – стоматологи Києва та Київської області, м. Львова та м. Луцька мали змогу відвідати освітній захід. Заплановано проведення 27 квітня 2018 навчальний семінар м. Київ – м. Дніпро – м. Кривий Ріг, 18 травня м. Київ – м. Івано-Франківськ.

У ІІ півріччі 2018 року відбудуться навчальні семінари 28 вересня м. Київ – м. Вінниця – м. Житомир, 23 листопада м. Київ – м. Харків – м. Полтава, 7 грудня м. Київ – м. Одеса – м. Миколаїв. (https://med-expert.com.ua/ua/seminars_for_doctors/telemist-dlja-stomatologiv-2/)

Асоціація стоматологів України запрошує колег лікарів – стоматологів удосконалювати свій рівень знань на освітніх заходах в форматі телемостів «Імплементація міжнародних протоколів у стоматологічну практику», що дають змогу отримати національні українські бали (2 бали) та міжнародні європейські кредити – 2 бали European CME – CPD Academy CME credits.






Останні публікації
Архів
Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square

© ГО «Асоціація Стоматологів України»,  2023р.
  web підтримка: 190@ukr.net

bottom of page